3 Tips om de winter comfortabel door te komen.

Dec 1, 2023

Voorkom verrassingen en bereid je voor op een eventuele koude winter.

 

Tip 1: Controleer op tijd of je centrale verwarming nog goed werkt.

Om de winter zonder bibberen door te komen, is een goed werkende centrale verwarming essentieel. Als huiseigenaar of huurder ben je verplicht om je centrale verwarmingsinstallatie, afhankelijk van het type, jaarlijks of om de 2 jaar te laten inspecteren. Wacht hier niet te lang mee, zodat je er zeker van bent dat je verwarming je niet in de steek laat wanneer je deze het hardst nodig hebt. Hoe beter je het onderhoudt, hoe zuiniger het zal werken!

Tip 2: Houd de kou buiten

Nu je hebt gecontroleerd of je centrale verwarming nog goed werkt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat er geen warmte verloren gaat via spleten, gaten of een slecht geïsoleerd dak. Het dichten van kleine openingen kan een groot verschil maken. Als buitendeuren of ramen niet meer perfect sluiten, raden we aan tochtstrips te gebruiken. Deze houden de kou buiten en bieden een uitstekende oplossing om de koude lucht buiten te houden. Bij binnendeuren kun je tochtrollen gebruiken, maar dit is niet altijd nodig omdat deze kieren bijdragen aan een gezonde ventilatie in huis. Een goed geïsoleerd huis zorgt niet alleen voor meer comfort, maar bespaart ook energie en verlaagt de energierekening.

Tip 3: Zorg goed voor je dak

Een efficiënt geïsoleerd dak is cruciaal om warmte binnen te houden en het energieverbruik te minimaliseren. Het behoud van een goed dak gaat verder dan alleen isolatie. Zowel de binnenkant als de buitenkant van je dak verdienen aandacht. Controleer platte daken op scheuren en kijk naar beschadigde of verschoven dakpannen op schuine daken, omdat deze lekkages kunnen veroorzaken. Verwijder een stevige laag mos van de dakpannen, zodat regenwater soepel naar beneden kan stromen, wat essentieel is voor het behoud van je dak. Neem ook de loodslab onder de loep, aangezien problemen hiermee na verloop van tijd lekkages kunnen veroorzaken. Voer een grondige inspectie en onderhoud uit om onaangename verrassingen te voorkomen.Ontvang aanbiedingen op maat

Laat ons weten wat jij zoekt! Ons portfolio van woningen groeit elke dag. Wij sturen je enkel de nieuwe woningen door die exact aan jouw criteria voldoen. En je kan er onmiddellijk virtueel door wandelen van thuis uit. Makkelijker kan het niet.

Hou me op de hoogte
Website ontwikkeld door